Господ ги пази: Двама пияни на кирка седнаха зад волана и стана страшно |

Двама шофьори седнали пияни зад волана са предизвикали катастрофи в Старозагорско вчера, съобщават от пресцентъра на МВР.
 
Първият инцидент е станал около 16.20 ч., по път ІІІ-554, на км. 39 500, в посока изток, се е движил товарен автомобил „Волво“ с прикачено към него ремарке, управляван от 46-годишен мъж от с.

Обручище и пътник в автомобила – 60-годишен мъж.
 
На ляв завой водачът изгубил контрол над влекача, който се блъснал в обезопасителна мантинела и се преобърнал странично.
 
В резултат на настъпилото ПТП са нанесени материални щети, а пътникът в автомобила е получил счупване на мишницата на дясната ръка. Настанен е за лечение в УМБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота.
 
Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело концентрация от 3,06 промила алкохол в издишания въздух.
 
Същият е задържан за срок до 24 часа. В РУ – Гълъбово е започнато досъдебно производство по чл.343 от НК.
 
По-рано през деня по АМ „Тракия“ в землището на общ. Раднево, в посока запад, се е движил товарен автомобил „Мерцедес Актрос“, управляван от 55-годишен мъж.
 
По неустановена към момента причина водачът изгубил контрол над автомобила, който се блъснал в обезопасителна мантинела и се преобърнал на дясната си страна.
 
При настъпилото ПТП мъжът не е пострадал. Причинени са щети по автомобила и товара, който е бил прасета.
 
Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело концентрация от 1,83 промила алкохол в издишания въздух. Същият е задържан се за срок до 24 ч. Образувано е досъдебно производство по чл.343 от НК.
 
 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"