Борисов посочи как се борим с рецесията СНИМКИ |

Рецесия се бори с откриването на нови заводи и осигурявана на работна ръка. Това каза премиерът Бойко Борисов при откриването на нов завод в Петрич.

Премиерът Борисов припомни, че заводи на същата компания, която инвестира в Петрич, са били открити в Раковски и Севлиево. Борисов добави, че ситуацията в Европа е усложнена, но в България картината е различна.

„Още преди 1 година с министър Владислав Горанов започнахме да се тревожим за рецесията, в която влиза света, но ако само се тревожиш и не правиш нищо, то не те очаква нищо добро“, каза още Борисов.

Той заяви, че в България всеки ден се откриват заводи. „На фона на атаката с дрон над Саудитска Арабия и отварянето на Федералния резерв от президента Тръмп, ние откриваме заводи. Такъв открихме и вчера в Пещера. Затова звучи хумористично да се говори за провал“, посочи Борисов.

Продължаваме да изграждаме магистрала „Струма“, така че скоро Петрич ще стане на един час от София, заяви още премиерът.

Сигурно на медиите им е много трудно да показват всеки ден откриване на нови заводи и да казват, че има провал, посочи той. Мисля, че така се бори рецесия – с нови заводи, изтъкна Борисов. Само показвам какво е свършено. Хората имат глави на раменете си и могат да преценят, заяви още лидерът на ГЕРБ. 

Той коментира, че ПП ГЕРБ ще подкрепи Димитър Бръчков за следващ управленски мандат в Петрич.

Премиерът поздрави всички и по повод днешния празник.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"